آشنایی با نیتروگلیسیرین، داروی مخصوص بیماران قلبی

به گزارش وبلاگ شیرین، نیتروگلیسیرین (Nitroglycerin) از داروهای گشاد کننده عروق است که حملات قلبی را در بیماران قلبی و در افراد با آنژین صدری کاهش می دهد. از این دارو برای درمان فشار خون بالا هم استفاده می گردد. تاری دید، خشکی دهان، سرگیجه، سردرد، کاهش فشار خون، بثورات جلدی، بی خوابی و ضعف بعضی از عوارض مصرف این دارو است.

آشنایی با نیتروگلیسیرین، داروی مخصوص بیماران قلبی

وبلاگ شیرین | سرویس سلامت - بیماری های قلبی و عروقی روز به روز در حال افزایش است و این می تواند تهدید جدی برای سلامت افراد یک جامعه به حساب آید. مسائل قلبی اغلب ناشی از نداشتن تغذیه سالم و مناسب و یا افزایش فشار خون و عدم کنترل آن است. از آنجایی که قلب وظایف مهمی همچون انتقال خون به قسمت های مختلف بدن را دارد نباید به آسانی از کنار بیماری های مرتبط با آن گذشت. مسائل جدی دیگری مثل سکته قلبی از عوارض درمان های دیرهنگام بیماری ها و مسائل قلبی است. خوشبختانه داروهای مختلفی به منظور تنظیم ضربان قلب و کاهش حملات قلبی فراوری شده است که از میان آن ها می توان به داروی نیتروگلیسیرین اشاره نمود. اگر تا به حال این دارو را استفاده ننموده و درباره آن اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد می کنیم این مقاله را که پیرامون همین موضوع تهیه شده است مطالعه کنید.

نیتروگلیسیرین چیست؟

نیتروگلیسیرین (Nitroglycerin) از داروهای گشاد نماینده عروق است که از حملات قلبی در بیماران قلبی و در آنژین صدری (درد قفسه سینه که کمتر ار 15 دقیقه طول می کشد و ناشی از خونرسانی ضعیف به ماهیچه قلبی است ) مورد استفاده قرار می گیرد. داروی نیتروگلیسیرین با افزایش جریان خون به سمت قلب حملات آنژینی را کاهش داده و یا از بروز آن ها جلوگیری می نماید. در بعضی موارد از این دارو برایدرمان فشار خون بالاهم استفاده می شود.

از آنجاییکه این دارو بسیار سریع آزاد شده و در کوتاه ترین زمان می تواند درد حاد ناشی از آنژین را برطرف نموده و به بیمار آرامش ببخشد جزء کارآمدترین داروهای قلبی-عروقی به حساب می آید. این دارو با اشکال مختلفی مثل قرص زیر زبانی، خوراکی، موضعی و تزریقی وجود دارد.

نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگر Nitrostat ،NitroQuick ،Nitro-Dur ،Nitro-Bid
موارد مصرف کاهش حملات در بیماران قلبی
عوارض تاری دید، خشکی دهان، سرگیجه، سردرد، کاهش فشار خون، بثورات جلدی، بی خوابی، ضعف، تهوع، استفراغ و گرگرفتگی
تداخل دارویی سایر داروهای قلبی-عروقی، سیلدنافیل، تادالافیل، واردنافیل، داروهای کاهنده فشار خون، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی، الکل

مقدار و نحوه مصرف قرص نیتروگلیسیرین

توصیه می شود میزان مصرف این دارو توسط پزشک معین شود. به طور معمول افراد می توانند هنگام درد قفسه سینه قلبی یا سکته قلبی تا 3 عدد از این قرص ها را به فاصله 5 دقیقه مصرف نمایند تا به اورژانس منتقل شوند. نوع زیر زبانی این دارو در دهان بین لب یا گونه و لثه های فوقانی گذاشته می شود. همچنین برای پیشگیری از دردهای قلبی کپسول 2 تا 3 بار در روز و 1 تا 2 ساعت بعد از غذا تجویز می شود.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. سردردهای ناشی از مصرف این دارو طی چند روز یا هفته برطرف خواهد شد.
  2. اگر در یک روز، مصرف دارو را فراموش نموده اید به محض اینکه به یادتان آمد آن را مصرف کنید، ولی در صورتی که نزدیک به مصرف نوبت بعدی هستید مقدار مصرف را دو برابر ننموده و داروی همان روز را مصرف کنید.
  3. فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید؛ چرا که بعضی از داروها ممکن است با داروی نیتروگلیسیرین تداخل داشته باشد.
  4. در صورتیکه با مصرف این دارو دچار علائمی مثل کبودی لب ها، سرگیجه شدید، احساس فشار در سر، مشکل در تنفس ، خستگی شدید، ضربان قلب تند، تب و تشنج شدید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
  5. قبل از مصرف داروی نیتروگلیسیرین در صورت داشتن سابقه هر نوع حساسیت به دارو یا مواد غذایی پزشک را مطلع سازید.
  6. اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.
  7. در صورت داشتن سابقه یا ابتلا به خونریزی مغزی یا ضربه به سر، کم خونی ، گلوکوم (افزایش فشار داخل چشم )، پرکاری تیروئید، مسائل قلبی ، یا بیماری های کلیوی با پزشک درباره مصرف یا عدم مصرف این دارو صحبت کنید.
  8. به منظور پیگیری فرایند بهبودی به طور منظم به پزشک مراجعه کنید.
  9. طی مصرف این دارو از انجام فعالیت های شدید بدنی مخصوصا در هوای گرم پرهیز کنید.
  10. به منظور پیشگیری از بروز سرگیجه به آرامی از حالت نشسته یا خوابیده بعضیزید.
  11. به هنگام استفاده از قرص زیر زبانی از خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن پرهیز کنید.
  12. نیتروگلیسیرین موجب پایین آمدن فشارخون و بالا رفتن ضربان قلب می شود.
  13. این دارو ممکن است در شما سرگیجه ایجاد نماید. بنابراین به هنگام رانندگی کردن و یا انجام سایر فعالیت ها احتیاط کنید.
  14. قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را از مصرف داروی نیتروگلیسیرین مطلع سازید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • شکل تزریقی داروی مذکور در مواردی که فشار داخل جمجمه ای افزایش یافته باشد، ممنوع است.
  • در صورت کم بودن حجم خون و یا اختلال در کارکرد کبد یا کلیه این دارو با احتیاط باید تجویز شود.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله وبلاگ شیرین در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "آشنایی با نیتروگلیسیرین، داروی مخصوص بیماران قلبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با نیتروگلیسیرین، داروی مخصوص بیماران قلبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید