دولت وفاق لیبی، ملاقات وزیر خارجه یونان با حفتر را محکوم کرد
به گزارش وبلاگ شیرین، وزیر امور خارجه دولت وفاق ملی لیبی سفر همتای یونانی خود به این کشور و ملاقات با مقامات دولت مورد حمایت نیروهای خلیفه حفتر را محکوم کرد.

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ شیرین، محمد طه سیاله، وزیر امور خارجه دولت وفاق ملی لیبی در واکنش به سفر همتای یونانی خود به این کشور، این اقدام وی را نقض قوانین بین الملل دانست.
سیاله روز یکشنبه در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک، ملاقات نیکوس دندیاس با مقام های دولت موقت لیبی به ریاست عبدالله الثنی را ارتباط با دولت موازی خواند و آن را محکوم کرد.
وزیر امور خارجه یونان در سفری که امروز به لیبی داشت، با خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی ملاقات کرد. دندیاس در حساب توییتری خود نوشت که در این ملاقات که در بنغازی صورت گرفت، در خصوص اوضاع لیبی و تفاهم نامه های ترکیه با دولت نجات ملی لیبی با حفتر گفت وگو نموده است. وزیر خارجه یونان، این دو توافق را باطل خواند.
لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ معمر القذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال 2015 با حمایت سازمان ملل و جامعه بین الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست فایز سراج بر اساس توافق صُخیرات مغرب تشکیل شد. هم اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و مجلس وابسته به آن است.
به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست عبدالله الثنی و مجلس در طبرق زدند که به مجلس طبرق معروف است و طی این سال ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و مجلس، جنگ و درگیری است.
دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف بندی های بین المللی و منطقه ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می نمایند.
اخیراً امضای دو تفاهم نامه همکاری امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی بین ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی با هدف اکتشاف منابع انرژی در دریای مدیترانه باعث ناراحتی مصر، یونان، قبرس جنوبی و ژنرال خلیفه حفتر شده است.
ق
منبع: خبرگزاری فارس