طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی؛ پیش غذای محبوب ایرانی

به گزارش وبلاگ شیرین، با طرز تهیه کشک بادمجان، یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین پیش غذاهای ایرانی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، عزیزانتان را شاد کنید.

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی؛ پیش غذای محبوب ایرانی

بادمجان، یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین صیفی جات در میان ما ایرانیان است که می توان با آن، انواع غذاهای خوشمزه از جمله گراتن بادمجان، کوکوی بادمجان، کشک بادمجان، آش بادمجان، میرزاقاسمی، خورش بادمجان، حلیم بادمجان، یتیمچه و غیره را درست کرد و از طعم و مزه بی نهایت لذیذ آن ها در خانه و در مهمانی ها لذت برد.

کشک بادمجان، یک پیش غذای بسیار ساده و خوشمزه است که در ایران ابداع شده است و اصالت آن را به استان اصفهان نسبت می دهند. این پیش غذای پرطرفدار در هر گوشه ای از ایران به یک شکل طبخ می گردد؛ البته اصول پخت اولیه این غذا در شهرهای مختلف از جمله رشت، تبریز، دامغان، اصفهان و تهران یکی است و تفاوت در مواد به کار گرفته شده یا بافت نهایی غذا است.

برای طبخ این غذا که با نان سرو می گردد، به بادمجان سرخ نموده یا کبابی، سیر، پیاز، نعنا، گردو و کشک احتیاج دارید. کشک بادمجان از آن پیش غذاهایی است که می توان آن را به شکل های گوناگون با سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ، کشک، مغز گردو و حتی پوست بادمجان تزئین کرد؛ اما آیا شما طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی را بلد هستید؟

بسیاری از افراد دلیل تلخ شدن کشک بادمجان یا فرق بین آن و حلیم بادمجان را نمی دانند. برای تهیه کشک بادمجان، چه از بادمجان کبابی بهره ببرید چه سرخ نموده، چه بادمجان ها را ورقه ورقه کنید و چه از آن ها به صورت درسته یا له نموده بهره ببرید، در نهایت به غذایی بی نهایت لذیذ و وسوسه نماینده دست پیدا خواهید کرد که امکان ندارد کسی به آن دست رد بزند. با ما همراه باشید تا علاوه بر طرز تهیه کشک بادمجان ساده، انواع این پیش غذا و روش های تزئین و سرو آن را به شما معرفی کنیم.

هرآنچه باید درباره کشک بادمجان بدانید:

  • کشک بادمجان و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای تهیه کشک بادمجان
  • طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی
  • طرز تهیه کشک بادمجان با گوجه فرنگی
  • کشک بادمجان رشتی و طرز تهیه آن
  • کشک بادمجان کرمانی و طرز تهیه آن
  • کشک بادمجان کرمانشاهی و طرز تهیه آن
  • کشک بادمجان دامغانی و طرز تهیه آن
  • کشک بادمجان در کشور ترکیه
  • کشک بادمجان را چگونه سرو کنیم؟
  • کشک بادمجان با حلیم بادمجان چه فرقی دارد؟
  • فواید کشک بادمجان
  • طعم کشک بادمجان

کشک بادمجان و طرز تهیه آن

مواد لازم برای دو نفر

  • نیم کیلوگرم بادمجان قلمی
  • یک عدد پیاز میانه پوست کنده و خلالی خرد شده
  • 2 حبه سیر پوست کنده و رنده شده
  • نصف لیوان کشک ترجیحا رژیمی و کم چرب
  • نصف لیوان آب جوش
  • یک قاشق چای خوری نعنای خشک
  • روغن سرخ کردنی به اندازه لازم
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • نصف قاشق غذاخوری زردچوبه
  • یک قاشق غذاخوری مغز گردوی آسیاب شده
  • سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و مغز گردو برای تزئین
  • نان سنگک یا بربری تازه، سبزیجات، ترشی، سیر خام خرد شده و دوغ برای سرو

طرز تهیه کشک بادمجان دو نفره

مرحله اول:

آماده سازی بادمجان ها: بادمجان ها را پوست بگیرید و نصف کنید. سپس روی آن ها نمک بپاشید و آن ها را برای 30 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی و سیاهی آن ها گرفته گردد و در حین سرخ کردن، روغن کمتری به خود بگیرند. پس از گذشت نیم ساعت، بادمجان ها را بشویید و در آبکش بگذارید تا کاملا خشک شوند. برای اطمینان آن ها را روی یک دستمال پهن کنید تا خشک خشک شوند.

مرحله دوم:

اندازهی روغن در یک ماهیتابه میانه بریزید و آن را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس بادمجان ها را در کف ماهیتابه بچینید و دو طرف آن ها را سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند و عطر آن ها دربیاید. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آن ها کشیده گردد.

مرحله سوم:

آماده سازی سیر و پیاز: پیازهای خلالی شده را با کمی روغن در ماهیتابه ای جداگانه تفت دهید تا کاملا سرخ و طلایی شوند. سپس فلفل سیاه، زردچوبه و سیرها را به آن ها بیفزایید و برای یک تا 2 دقیقه دیگر آن ها را تفت دهید تا بوی سیر دربیاید و بوی خامی زردچوبه گرفته گردد. پیاز و سیر سرخ شده را کنار بگذارید.

مرحله چهارم:

آماده سازی نعنای خشک: نعنای خشک را به همراه کمی روغن در ماهیتابه ای که پیاز و سیرها را سرخ نموده اید، برای چند ثانیه تفت دهید.

مرحله پنجم:

سیر و پیاز سرخ نموده را به همراه بادمجان های سرخ نموده در ماهیتابه به نعنای خشک اضافه کنید. آب جوش روی بادمجان ها بریزید تا روی آن ها را کمی بپوشاند. شعله گاز را کم کنید، درب ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید تا بادمجان ها برای 45 دقیقه تا یک ساعت آرام بپزند و آب آن ها تبخیر گردد.

مرحله ششم:

آماده سازی کشک: کشک را به همراه کمی آب جوش در یک قابلمه بریزید و برای 15 تا 20 دقیقه بجوشانید.

مرحله هفتم:

پس از پختن بادمجان ها و تبخیر کامل آب، آن ها را با گوشتکوب دستی یا پشت قاشق چوبی له کنید. سپس نمک، کشک و مغز گردوی آسیاب شده را به آن ها اضافه کنید و برای 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم گاز بپزید تا کشک بادمجان خوب جا بیفتد.

مرحله هشتم:

کشک بادمجان را مزه کنید و در صورت احتیاج به آن نمک بیشتری بزنید. سپس آن را در ظرف سرو بکشید و با سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و مغز گردو تزئین کنید.

مرحله نهم:

کشک بادمجان را با نان سنگک یا بربری تازه، سبزیجات، ترشی و سیر خام خرد شده در کنار یک لیوان دوغ سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه کشک بادمجان

  • اندازه آبی که روی بادمجان ها برای پخت کشک بادمجان می ریزید، باید به حدی باشد که تا یک سانتی متر روی بادمجان ها را بپوشاند.
  • در بعضی طرز تهیه ها به جای آب جوش، بادمجان ها را با آب مرغ، گوشت یا استاک گوشت می پزند تا کشک بادمجان، طعم بهتری به خود بگیرد.
  • در ریختن نمک زیاده روی نکنید؛ زیرا کشک ها عموما شور هستند و ممکن است در صورت استفاده از نمک زیاد، غذای شما شور گردد.
  • افزودن سیر به ترکیب کشک بادمجان اختیاری است و اگر از طعم یا بوی سیر خوشتان نمی آید، می توانید آن را از طرز تهیه حذف کنید.
  • افزودن گردو به کشک بادمجان کاملا سلیقه ای است و می توان آن را از طرز تهیه حذف کرد.
  • نعنای خشک را در اندازه کمی روغن سرخ کنید. توجه داشته باشید که نعنا خیلی زود می سوزد و طعم آن تلخ می گردد؛ پس آن را برای بیشتر از چند ثانیه تفت ندهید.
  • بعضی افراد نعنا خشک را در ابتدا برای 10 دقیقه در آب قرار می دهند، سپس آن را در روغن، روی شعله ملایم گاز سرخ می نمایند.
  • کشک بادمجان را می توان به صورت سرد یا گرم سرو کرد.

نکات مربوط به کشک

  • کشک خیلی زود فاسد می گردد و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است؛ پس حتما از کشک های بسته بندی شده و پاستوریزه بهره ببرید.
  • کشک های محلی بسیار خوشمزه تر هستند؛ اما اگر می خواهید از کشک محلی بهره ببرید حتما آن را از جای مطمئن بخرید.
  • توصیه می گردد که هر نوع کشک را اعم از محلی، پاستوریزه و هموژنیزه را قبل از مصرف حتما به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
  • افزودن کمی ماست چکیده پرچرب به همراه کشک طعم لذیذتری به کشک بادمجان می دهد.
  • کشک کالری بالایی دارد، پس اگر اضافه وزن دارید در مصرف آن زیاده روی نکنید.
  • کشک، نفاخ و دیر هضم است؛ پس اگر به مسائل گوارشی مبتلا هستید، آن را با نعنای خشک بخورید تا هضم آن را ساده تر کند.

نکات مربوط به خرید بادمجان

  • از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ زیرا بادمجان های چین دوم و سوم معمولا پر تخم و تلخ هستند.
  • موقع خرید بادمجان حتما بادمجان های کشیده و سنگین را انتخاب کنید.
  • هر چقدر بادمجان ها طعم شیرینی بیشتری داشته باشند، کشک بادمجان شما خوشمزه تر می گردد.
  • رنگ بادمجان ها باید کاملا بنفش و پوست آن ها باید براق باشد.
  • بادمجان ها را در زمان خرید کمی فشار دهید؛ توجه کنید که بادمجان ها نه باید خیلی سفت باشند و نه وا بفرایند.

نکات مربوط به آماده سازی و سرخ کردن بادمجان

  • دلیل تلخ شدن کشک بادمجان این است که بعضی افراد پس از شستن بادمجان ها و پوست گرفتن به آن ها نمک نمی زنند. اگر بادمجان ها را برای حداقل 20 دقیقه با نمک کنار نگذارید، تلخی آن ها گرفته نمی گردد و کشک بادمجان شما را تلخ می نمایند.
  • برای گرفتن تلخی بادمجان می توان از مخلوط آب و نمک نیز استفاده کرد. البته اگر بادمجان ها را در آب و نمک بخوابانید، آب بیشتری جذب می نمایند و سرخ کردن آن ها کمی سخت می گردد.
  • اگر بادمجان ها بعد از نمک زدن هنوز تلخ هستند، بادمجان های سرخ شده را دو تا سه بار به مدت 20 ثانیه در آب جوش بجوشانید تا هم روغن و چربی اضافه بادمجان ها گرفته گردد و هم طعم بی نظیری پیدا نمایند.
  • اگر می خواهید بادمجان ها زودتر سرخ شوند آن ها را به صورت طولی ورقه ورقه کنید.
  • موقع سرخ کردن بادمجان ها برای اینکه احتیاج به روغن کمتری داشته باشید، درب ماهیتابه را ببندید تا بادمجان ها در حین سرخ شدن، با بخار داخل ماهیتابه کاملا بپزند و نرم شوند.
  • اگر بادمجان های شما قلمی و باریک هستند، می توان آن ها را به صورت درسته نیز سرخ کرد.
  • بادمجان ها را بلافاصله بعد از خشک شدن سرخ کنید؛ زیرا رنگ بادمجان ها به محض قرار گرفتن در معرض هوا، تیره می گردد.
  • بادمجان را می توان به جای سرخ کردن، گریل، کباب یا آب پز کرد.
  • بادمجان ها را با غذاساز یا گوشتکوب برقی له نکنید؛ زیرا بادمجان ها نباید کاملا پوره شوند و باید بافت خود را حفظ نمایند. توجه داشته باشید که کوبیدن بادمجان ها صرفا برای یکدست شدن ظاهر غذا و انسجام بافت کشک و بادمجان انجام می گردد.
  • برای سرخ کردن بادمجان، یک سوم ماهیتابه را روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ گردد. توجه داشته باشید که اگر از ابتدا کم روغن بریزید باید دوباره روغن اضافه کنید و این چند بار روغن افزودن، باعث می گردد که بادمجان روغن بیشتری به خودش بگیرد.
  • بادمجان ها را روی شعله زیاد گاز سرخ کنید؛ زیرا حرارت بالا باعث می گردد بادمجان روغن کمتری به خودش بگیرد.

ایده هایی برای تزئین کشک بادمجان مجلسی

  • برای سرو یک کشک بادمجان مجلسی می توان کشک را با کمی زعفران دم نموده غلیظ مخلوط کرد و از آن برای تزئین غذا استفاده کرد. کشک رقیق شده، گردو، سیر تفت داده شده یا پیاز داغ و نعنای تفت داده شده نیز گزینه های مناسبی برای تزئین کشک بادمجان مجلسی هستند.
  • برای تزئین کشک بادمجان با ماسوره می توانید کشک رقیق شده را در ماسوره بریزید و با آن غذای خود را خیلی شیک تزئین کنید. اگر به ماسوره دسترسی ندارید، کشک رقیق شده را در یک کیسه پلاستیکی بریزید و سر آن را قیچی کنید. توجه داشته باشید که اگر کشک را رقیق نکنید، به دلیل بافت غلیظی که دارد، از قیف خارج نمی گردد. برای گذاشتن نقطه های مختلف روی سطح کشک بادمجان نیز می توانید از همین روش بهره ببرید.
  • تزئین کشک بادمجان با پوست بادمجان، روشی بسیار خلاقانه است. برای این تزئین کافی است پوست بادمجان ها را نازک بگیرید و بپیچانید تا به شکل یک گل رز دربیایند؛ سپس آن ها را با خلال دندان فیکس کنید و روی کشک بادمجان بگذارید.

طرز تهیه کشک بادمجان به شکل های دیگر

  • طرز تهیه کشک بادمجان با گردو بسیار ساده و آسان است. شما می توانید مغز گردو را به صورت درسته یا خرد شده در کشک بادمجان بریزید تا در هنگام خوردن کشک بادمجان، گردوها زیر دندان بیایند و حس خوشایندی ایجاد نمایند. به علاوه، طبع کشک بادمجان، سرد است و استفاده از گردو، طبع آن را متعادل می نماید.
  • اگر کشک در دسترستان نبود، می توانید از ماست ترش بهره ببرید. طرز تهیه کشک بادمجان با ماست به این صورت است که پس از آماده شدن بادمجان ها باید آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند. سپس ماست و کمی نمک را به آن ها اضافه کنید و کاملا هم بزنید. توجه داشته باشید که ماست را به هیچ وجه نباید روی حرارت یا در زمان داغ بودن بادمجان ها به غذا افزود.
  • اگر می خواهید کشک بادمجان شما کمی پرملات تر و مجلسی تر گردد، کمی گوشت چرخ نموده که با پیاز، رب و ادویه سرخ شده است را به صورت گوشت قلقلی دربیاورید و برای تزئین روی ظرف کشک بادمجان بریزید تا طعم لذیذ آن را چند برابر کند.

طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی

بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به چربی خون یا وزن بالا نمی توانند کشک بادمجان بخورند؛ زیرا این غذا به دلیل استفاده از روغن برای سرخ کردن بادمجان، کالری بالایی دارد. برای تهیه کشک بادمجان رژیمی کافی است بادمجان ها را به جای سرخ کردن، با پوست در فر، روی گاز یا روی منقل کباب کنید. سپس آن ها را داخل ظرف آب سرد بگذارید پوست آن ها را بگیرید. بادمجان های کبابی را روی تخته چوب با چاقو بکوبید و ساطوری کنید و بقیه مراحل طبخ کشک بادمجان را انجام دهید.

طرز تهیه کشک بادمجان با گوجه فرنگی

بعضی افراد به خصوص هموطنان آذری ما، کشک بادمجان را به صورتی متفاوت و با گوجه فرنگی درست می نمایند. برای تهیه این نسخه از کشک بادمجان, علاوه بر مواد ذکر شده برای کشک بادمجان ساده، به 2 عدد گوجه فرنگی و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز احتیاج دارید.

مرحله اول:

بادمجان ها را پس از سرخ کردن در کف ماهیتابه بچینید؛ سپس گوجه ها را به صورت ورقه ای روی آن ها بچینید و اندازهی پیاز سرخ شده بریزید. لایه ها را دوباره تکرار کنید تا مواد تمام شوند. ماهیتابه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید.

مرحله دوم:

رب، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آب جوش را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید. سپس این مواد را روی بادمجان ها بریزید، درب قابلمه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید. کشک بادمجان شما پس از 30 دقیقه آماده است. برای تزئین از نعنا داغ و کشک بهره ببرید. شما همچنین می توانید کشک و نعنا را بر سر سفره هم بگذارید تا هر کس طبق ذائقه خود به کشک بادمجان اضافه کند.

کشک بادمجان رشتی و طرز تهیه آن

کشک بادمجان رشتی یک نسخه خوشمزه از این پیش غذای ایرانی است که معمولا با بادمجان کبابی سرخ شده یا آب پز سرخ شده درست می گردد. دلیل خوشمزگی و تفاوت کشک بادمجان رشتی با سایر شهرها استفاده از سبزی بویا یا دلار است که در واقع ترکیبی از چند نوع سبزی محلی و معطر از جمله گشنیز، کوتکوتو، چوچاق و نعنا است. در بعضی طرز تهیه ها از گوجه فرنگی پوست گرفته و تفت داده شده نیز برای تهیه کشک بادمجان رشتی استفاده می گردد.

مواد لازم برای 4 نفر

  • 7 عدد بادمجان قلمی
  • یک لیوان کشک
  • 4 حبه سیر پوست کنده و خرد شده
  • 2 عدد پیاز میانه پوست کنده و نگینی خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری نعنا داغ
  • 2 قاشق غذاخوری سبزی بویا یا دلار (گشنیز، کوتکوتو، چوچاق و نعنا)
  • 6 عدد گردوی چرخ شده
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کشک بادمجان رشتی

مرحله اول:

آماده سازی بادمجان: بادمجان ها را با پوست به سیخ بکشید و روی آتش کباب کنید. بعد از اینکه بادمجان ها نرم شدند، آن ها را از روی آتش بردارید و اجازه دهید کمی خنک گردد. سپس پوست سوخته را از گوشت بادمجان ها جدا کنید.

مرحله دوم:

سیر و پیاز را در کمی روغن تفت دهید. سپس زردچوبه و نمک را به آن ها اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته گردد. در ادامه سبزی بویا را به آن اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله سوم:

بادمجان های کبابی را بکوبید تا حسابی له شوند و به صورت رشته رشته درآیند؛ سپس آن ها را در روغن سرخ کنید.

مرحله چهارم:

بادمجان های کبابی و سرخ شده را به ترکیب سیر، پیاز و سبزی بویا بیفزایید و آن ها را برای 5 دقیقه با هم بپزید.

مرحله پنجم:

کشک و پودر گردو را به بادمجان ها اضافه کنید و کشک بادمجان را برای 10 دقیقه دیگر بپزید تا روغن بیفتد.

مرحله ششم:

کشک بادمجان رشتی را با پیاز داغ طلایی تزئین نموده و با نان داغ سرو کنید.

کشک بادمجان کرمانی و طرز تهیه آن

در تهیه کشک بادمجان کرمانی علاوه بر گردو، از پودر بادام نیز استفاده می گردد. کرمانی ها معمولا چغندر پوست گرفته و پخته را هم به صورت کوبیده و له شده به بادمجان ها اضافه می نمایند.

مواد لازم برای 4 نفر

  • یک کیلوگرم بادمجان
  • 3 عدد چغندر پخته میانه
  • 3 حبه سیر پوست کنده و خرد شده
  • کشک ساییده به اندازه لازم
  • نصف لیوان پودر گردو
  • نصف لیوان پودر بادام
  • 3 قاشق مربا خوری نعنا
  • 6 قاشق غذا خوری روغن کنجد یا روغن زیتون
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • زعفران دم نموده برای تزئین

طرز تهیه کشک بادمجان کرمانی

مرحله اول:

آماده سازی بادمجان ها: بادمجان ها را پوست بگیرید و نصف کنید. سپس روی آن ها نمک بپاشید و آن ها را برای 30 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی و سیاهی آن ها گرفته گردد و در حین سرخ کردن، روغن کمتری به خود بگیرند. پس از گذشت نیم ساعت، بادمجان ها را بشویید و در آبکش بگذارید تا کاملا خشک شوند. برای اطمینان آن ها را روی یک دستمال پهن کنید تا خشک خشک شوند.

مرحله دوم:

بادمجان ها را کف یک ماهیتابه مناسب بچینید، سپس سیر خرد شده، یک لیوان آب جوش، 3 قاشق غذاخوری روغن، نمک و فلفل سیاه را روی آن ها بریزید و ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا غذا جا بیفتد.

مرحله سوم:

دو عدد چغندر پخته را در ماهیتابه بریزید و با گوشتکوب بکوبید و مواد را کاملا هم بزنید. سپس کشک سابیده را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد برای 10 دقیقه دیگر با هم بپزند.

مرحله چهارم:

در ماهیتابه ای کوچک، زردچوبه و نعنا را در کمی روغن تفت دهید و آن ها را به همراه یک عدد چغندر پخته خرد شده، کشک ساییده، زعفران، پودر گردو و پودر بادام برای تزئین بهره ببرید.

کشک بادمجان کرمانشاهی و طرز تهیه آن

کشک بادمجان کرمانشاهی یا آش کشک بادمجان، شباهت زیاد به حلیم بادمجان دارد و با نخود، لوبیا سفید و چیتی، گوشت، برنج، کشک، نعنا داغ، پیاز، بادمجان، پودر گردو، نمک و زردچوبه درست می گردد.

مواد لازم برای 4 نفر

  • یک فنجان نخود
  • یک فنجان لوبیا سفید و چیتی
  • یک فنجان کشک
  • 2 قاشق غذاخوری نعنای خشک
  • یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خرد شده
  • 4 حبه سیر پوست کنده و رنده شده
  • یک کیلو بادمجان قلمی سرخ شده
  • 3 قاشق غذاخوری گردوی آسیاب شده
  • 200 گرم گوشت سردست بدون استخوان
  • 2 قاشق غذاخوری برنج
  • زردچوبه و نمک به اندازه لازم

طرز تهیه کشک بادمجان کرمانشاهی

مرحله اول:

آماده سازی حبوبات: نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد.

مرحله دوم:

گوشت، نصف پیاز، نخود و لوبیاها را به همراه آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا با هم بپزند. سپس گوشت را از قابلمه دربیاورید و ریش ریش کنید.

مرحله سوم:

برنج و گوشت ریش ریش شده را در قابلمه نخود و لوبیاها بریزید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا این مواد در حد له شدن بپزند و نرم شوند.

مرحله چهارم:

نصف دیگر پیاز و سیر را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس زردچوبه و نعنای خشک را به آن ها اضافه کنید و برای چند ثانیه تفت دهید.

مرحله پنجم:

گردوی آسیاب شده و بادمجان های سرخ شده و له شده را نیز به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و پس از هم زدن، آن ها را در قابلمه گوشت و نخود بریزید.

مرحله ششم:

کشک و کمی نمک را در قابلمه بریزید و مدام هم بزنید تا کشک باز گردد. سپس کشک بادمجان را برای نیم ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا آب آن کاملا کشیده گردد.

مرحله هفتم:

کشک بادمجان کرمانشاهی را با نعنا داغ، پیاز داغ و کشک و درصورت دلخواه سیر داغ تزئین نموده و سرو کنید.

کشک بادمجان دامغانی و طرز تهیه آن

کشک بادمجان دامغانی در دامغان با نام کشک شناخته می گردد و ترکیبی از مواد کشک بادمجان ساده همچنین گوجه فرنگی است. این غذا در دامغان به صورت تیلیت سرو می گردد و بافت آن، کاملا شل است؛ پس اگر بعد از افزودن کشک، غذای شما سفت بود، برای رقیق تر شدن آن، کمی آب اضافه کنید. کشک بادمجان دامغانی با مربای سیب یا به، انگور، پیاز و شیره سرو می گردد.

مواد لازم برای 4 نفر

  • 4 عدد بادمجان قلمی پوست کنده و مکعبی خرد شده
  • 4 تا 5 عدد گوجه فرنگی پوست کنده و مکعبی خرد شده
  • نیم لیتر کشک
  • 2 عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
  • یک بوته سیر پوست کنده و رنده شده
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • یک قاشق سرپر نعنای خشک
  • یک قاشق سرپر سوسنبر خشک
  • 50 گرم روغن حیوانی

طرز تهیه کشک بادمجان دامغانی

مرحله اول:

بادمجان های خرد شده را در کمی روغن تفت دهید. سپس گوجه ها را به آن ها اضافه کنید. درب ماهیتابه را ببندید تا بادمجان و گوجه با آب گوجه فرنگی بپزند.

مرحله دوم:

پیاز، سیر، نمک و فلفل سیاه را در کمی روغن تفت دهید. سپس نعنای خشک و سوسنبر را به آن ها اضافه کنید و برای چند ثانیه تفت دهید.

مرحله سوم:

مخلوط پیاز و سیر را به بادمجان ها اضافه کنید و هم بزنید. سپس کشک را به همراه کمی آب به آن ها اضافه کنید و برای 20 دقیقه بزید تا کشک بادمجان شما جا بیفتد.

کشک بادمجان در کشور ترکیه

کشک بادمجان در کشور ترکیه به جای کشک با ماست با چاشنی سیر درست می گردد و ادویه هایی چون زعتر برای طعم دار کردن آن به کار گرفته می گردد. بادمجان های این غذا در ترکیه به صورت کبابی آماده می شوند. این غذا را می توان به عنوان سالاد یا سسی در کنار چیپس کراکر یا نان پیتا سرو کرد.

مواد لازم برای 4 نفر

  • 4 عدد بادمجان میانه
  • یک پیمانه ماست
  • 3 تا 4 حبه سیر پوست کنده و له شده
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 3 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
  • یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • نمک به اندازه لازم
  • یک قاشق چای خوری ادویه زعتر
  • یک چهارم پیمانه جعفری خرد شده
  • نان پیتا برای سرو

طرز تهیه کشک بادمجان ترکی

مرحله اول:

فر را در دمای 450 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم گردد. بادمجان ها را در سینی مخصوص فر بچینید و با استفاده از یک چنگال، 5 تا 6 سوراخ روی هرکدام از آن ها ایجاد کنید. بادمجان ها را برای 40 تا 45 دقیقه در فر بپزید. پس از 20 دقیقه، بادمجان ها را پشت و رو کنید تا از پخت کامل آن ها مطمئن باشید. بادمجان ها را پس از پخت کنار بگذارید تا خنک شوند.

مرحله دوم:

در همین حین، ماست، سیر، روغن زیتون، آب لیموی تازه، یک قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را در یخچال قرار دهید تا طعم مواد به خورد هم برود.

مرحله سوم:

گوشت بادمجان ها را با یک قاشق از پوست جدا کنید و در یک کاسه بریزید. سپس مخلوط ماست را به آن اضافه کنید. بادمجان ها را مزه کنید و در صورت احتیاج به آن ها نمک، فلفل یا آب لیموی بیشتر بزنید.

مرحله چهارم:

کشک بادمجان ترکی را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با جعفری خرد شده و ادویه زعتر تزئین کنید. شما همچنین می توانید کمی روغن زیتون هم روی آن بریزید و کشک بادمجان را با نان پیتا سرو کنید.

کشک بادمجان را چگونه سرو کنیم؟

کیک کشک بادمجان

طرز تهیه کیک کشک بادمجان بسیار ساده است. برای تهیه این پیش غذای مجلسی، یک بسته نان تست تازه بخرید. سپس لبه های نان تست را با چاقو به دقت ببرید. یک لایه نان تست برش داده شده را در کف یک دیس بزرگ بچینید و روی آن ها یک لایه کشک بمالید. سپس یک لایه کشک بادمجان به قطر 2 سانتی متر روی کشک بریزید و خوب پخش کنید. لایه های نان تست، لایه کشک و لایه کشک بادمجان را دوباره تکرار کنید تا مواد تمام شوند.

لایه آخر کیک کشک بادمجان، یک لایه نان تست است. در نهایت، کمی از مواد کشک بادمجان و کشک را روی سطح و دیواره های کیک بمالید. کار خود را با تزئین کیک کشک بادمجان با گردو، سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ به اتمام برسانید.

کشک بادمجان لقمه ای یا تارت کشک بادمجان

اگر قصد دارید کشک بادمجان را به عنوان پیش غذا برای تولد یا دورهمی های محبت آمیز سرو کنید، کشک بادمجان لقمه ای یا تارت کشک بادمجان، یک روش فوق العاده برای سرو به شمار می آید. در ادامه طرز تهیه خمیر تارت را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید آن را به آسانی در خانه تهیه کنید. البته شما می توانید تارت های آماده نمکی را از فروشگاه ها نیز بخرید.

مواد لازم

  • حدود 3 پیمانه آرد سفید قنادی
  • 3 قاشق غذاخوری ماست
  • یک قاشق غذاخوری خمیر مایه
  • یک قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • یک قاشق مرباخوری شکر
  • نصف قاشق چای خوری نمک
  • 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • سه چهارم پیمانه آب
  • کشک بادمجان به اندازه لازم

طرز تهیه خمیر تارت کشک بادمجان

مرحله اول:

شکر، مایه خمیر ترش و آب ولرم را در یک ظرف چینی یا پلاستیکی مات بریزید، آن ها را با یک قاشق چوبی مخلوط کنید و یک بشقاب روی ظرف قرار دهید. ظرف را برای 5 تا 6 دقیقه در یک جای نسبتا گرم و تاریک بگذارید تا خمیر مایه فعال گردد. توجه داشته باشید که اگر آب خیلی سرد یا خیلی داغ باشد یا خمیر مایه کهنه باشد، خمیر شما به عمل نمی آید.

مرحله دوم:

خمیر مایه عمل آمده، 2 قاشق غذاخوری روغن و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس نیمی از آرد (سه بار الک شده) و بکینگ پودر را به آن بیفزایید. خمیر را با دست ورز بدهید و کم کم بقیه آرد را به آن اضافه کنید. ورز دادن و افزودن آرد را تا زمانی ادامه دهید که خمیر دیگر به دست شما نچسبد. اگر در زمان ورز دادن، احساس کردید خمیر خشک است کمی دستتان را روغنی کنید و خمیر را ورز دهید.

مرحله سوم:

با استفاده از چاقو، روی خمیر، یک علامت مثبت بزنید، روی آن کمی آرد بپاشید و با پلاستیک روی آن را بپوشانید. خمیر را در یک پارچه بپیچید و برای یک ساعت در یک جای گرم قرار دهید.

مرحله چهارم:

روی سطح کار خود آرد بپاشید. سپس خمیر را با وردنه باز کنید. خمیر را با قالب کتلت یا لیوان قالب بزنید و در قالب مافین قرار دهید. خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا پف نکند. سپس قالب ها را برای 15 دقیقه در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد از قبل گرم شده قرار دهید. زمانی که نان ها طلایی شدند، آن ها را از فر دربیاورید و پس از خنک شدن، آن ها را از قالب خارج کنید.

مرحله پنجم:

یک قاشق غذاخوری کشک بادمجان را داخل نان آماده شده بریزید. سپس آن را با پیاز داغ، کشک، نعنا داغ و برگ ریحان تزئین کنید.

کشک بادمجان با حلیم بادمجان چه فرقی دارد؟

حلیم بادمجان را با بادمجان، سیر، برنج یا بلغور گندم، عدس یا لوبیا سفید، پیاز، کشک، گوشت سردست بره، نعنا خشک، نمک، فلفل سیاه، زعفران دم نموده و زردچوبه درست می نمایند. این غذا پس از آماده شدن، شباهت بسیاری به حلیم گندم دارد و به همین دلیل، نام آن را حلیم بادمجان گذاشته اند. حلیم بادمجان باید در هنگام خوردن کش بیاید و یکی از نشانه های یک حلیم بادمجان بی نقص، کش آمدن آن است.

کشک بادمجان غذایی سبک است و معمولا به عنوان پیش غذا سرو می گردد؛ اما حلیم بادمجان غذایی کامل است که می توان آن را به عنوان یک وعده کامل برای ناهار یا شام سرو کرد. طعم و مزه کلی این دو غذا مشابه یکدیگر است؛ اما حلیم بادمجان به دلیل دارا بودن گوشت، غذایی سنگین تر به شمار می آید.

فواید کشک بادمجان

همان طور که می دانید، کشک یک فرآورده لبنی است که از ماست و شیر ترش فراوری می گردد و به صورت سنتی در آشپزی ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. این فرآورده لبنی در یک فرایند طولانی فراوری می گردد و محصول نهایی آن به شکل قطعات جامد خشک شده یا مایعی غلیظ است. کشک دارای خواص و فواید درمانی بسیاری است و استفاده از آن در انواع غذاها توصیه می گردد.

کشک بادمجان، حاوی انواع ویتامین های A ،C ،E، گروه ویتامین های B مانند B1 ،B2 ،B3 ،B6، اسید چرب امگا 3، کلسیم، فسفر، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، گوگرد، مس و روی است و از جمله فواید آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استحکام استخوان ها و دندان ها و جلوگیری از پوکی استخوان در افراد
  • برطرف کم خونی
  • عملکرد بهتر مغز
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بدن در برابر بیماری های مختلف به ویژه انواع سرطان ها
  • تقویت بینایی
  • تقویت و رشد موها، طراوت، شادابی و لطافت پوست
  • از بین بردن عفونت های بدن به دلیل خواص آنتی بیوتیکی

طعم کشک بادمجان

کشک، یکی از فرآورده های لبنی صد در صد ایرانی است که طعمی خاص و خوشمزه همراه با کمی شوری و ترشی دارد. ترکیب این فرآورده خوشمزه با بادمجان، سیر، پیاز، نعنا و گردو، غذایی منحصربه فرد به نام کشک بادمجان خلق می نماید که امکان ندارد کسی آن را دوست نداشته باشد.

کشک بادمجان را می توان به شکل های مختلف و خلاقانه ای تزئین کرد تا به عنوان یک پیش غذای مجلسی، به سفره و میز شما ابهتی چشمگیر اعطا کند. برای تزئین کشک بادمجان از گردوی درسته، کشک زعفرانی، سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ بهره ببرید و تمام ذوق هنری خود را برای تزئین این پیش غذای ایرانی به کار بگیرید.

آیا در پی طرز تهیه کشک بادمجان رستورانی یا طرز تهیه کشک بادمجان ساده می شد؟ اگر دوست دارید یک کشک بادمجان بی نقص درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این پیش غذای لذیذ شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ شیرین در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران وبلاگ شیرین در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / foolproofliving.com / cookpad.com / فرارو / ekbatanonline.com / namakstan.net / بیتوته / کتاب کاله / اُکالا / نمناک

به "طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی؛ پیش غذای محبوب ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی؛ پیش غذای محبوب ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید