دوگوله کباب اراکی ، یک کباب لذیذ برای درمان یبوست و کبد چرب

به گزارش وبلاگ شیرین، دو گوله کباب یک غذای خوشمزه و سنتی اصالتا اراکی است که به عنوان یا در اراک، تهیه و سرو می گردد. درست کردن دوگوله کباب که آن را برای درمان یبوست و پاکسازی کبد یک غذای مفید می دانند، بسیار ساده است و کافی است گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده، سبزی خشک ریحان، مغز گردو و رب انار درست کنید و آن را مثل ، فرم داده و در سس دوگوله کباب، بپزید. در اصل دوگوله کباب یک کباب تابه ای است که بعد از فرم دادن گوشت در یک سس لذیذ متشکل از رب انار و مغز گردو و پیاز داغ، پخته و در نهایت با نان یا برنج سرو می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه دوگوله کباب اراکی و نکات پخت و خوشمزه شدن دوگوله کباب به عنوان یک را برای یا به شما آموزش خواهیم داد.

دوگوله کباب اراکی ، یک کباب لذیذ برای درمان یبوست و کبد چرب

مواد لازم برای تهیه دوگوله کباب اراکی (برای 2 تا 3 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده مخلوط250 گرم
پیاز2 عدد میانه
رب انار 4 قاشق غذاخوری
سماق2 قاشق غذاخوری
سبزی خشک ریحان1 قاشق غذاخوری
مغز گردو (ریز خرد شده)150 گرم
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی
نان یا برنجبرای سرو دوگوله کباب
سبزی خوردن، سالاد و ترشیبرای سرو دوگوله کباب

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت دو گوله کباب: 1 و نیم ساعت

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه دو گوله کباب اراکی

کباب دوگوله مثل یکی از برترین و راحت ترین غذاها با گوشت چرخ نموده برای وعده ناهار یا شام است. کباب دوگوله را می توانید با برنج یا نان و سبزی خوردن سرو کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه دوگوله کباب را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: پیاز را تفت دهید

در ابتدا برای تهیه دوگوله کباب، بهتر است سس آن را درست کنید. برای درست کردن سس، یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازهای خلالی یا نگینی را در روغن داغ، تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

در صورت تمایل می توانید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: مواد سس دوگوله کباب را آماده کنید

بعد از سرخ شدن پیازها، روغن اضافی داخل تابه را بگیرید تا بقیه مواد با روغن گردو بپزند. سپس ادویه های غذا شامل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

سماق و مغز گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و به مدت 1 تا 2 دقیقه تفت دهید تا طعم خام ادویه ها و گردو، گرفته گردد ولی مراقب باشید که گردوها نسوزند و تلخ نشوند.

برای خرید مغز گردو و انواع ادویه معطر غذا می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله سوم: سس دوگوله کباب را بپزید

در ادامه، 2 لیوان دسته دار فرانسوی، آب سرد (جوش و ولرم نباشد) به تابه اضافه کنید و گردوها را در آب هم بزنید. بعد، بقیه رب انار را اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید. شعله را روی حرارت میانه تنظیم کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند. بعد از جوش آمدن آب، درب تابه را ببندید و روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا سس کمی غلیظ گردد و جا بیفتد.

مرحله چهارم: مایه دوگوله کباب را آماده کنید

در این مرحله یکی از پیازهای به جای مانده را با رنده میانه، رنده کنید و آب آن را با دست بگیرید. تفاله پیازها را در یک کاسه بریزید و گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید. ریحان خشک را بین دست هایتان پودر نموده و به گوشت بیفزایید. 1 قاشق غذاخوری از گردوی خرد شده و نصف قاشق غذاخوری رب انار () در کاسه بریزید.

شما می توانید برای خرید گوشت چرخ نموده، انواع سبزی خشک معطر و رب انار، به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

مرحله پنجم: مواد کباب را ورز داده و استراحت دهید

در ادامه، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه های دلخواه را اضافه کنید. همه مواد کباب دوگوله را با دست، به مدت 5 تا 10 دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم گردد. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا حالت چسبندگی بگیرند. مایه کباب را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت (وقتی سس در حال پخت است)، در یخچال استراحت دهید تا منسجم گردد.

مرحله ششم: کباب دوگوله را سرخ کنید

بعد از اینکه مایه کباب دوگوله، خودش را گرفت، ظرف را از یخچال بیرون بیاورید. یک کاسه آب و یک سینی کوچک، دم دستتان بگذارید. کف دستتان را با آب، خیس و مرطوب کنید. به مقدار یک نارنگی از مایه گوشت چرخ نموده بردارید و به شکل بیضی، بین دست هایتان فرم دهید.

مایه کباب دوگوله را صاف نکنید تا ضخامت کمی داشته باشد. مثلا مقدار کباب ها در حد 10 تا 15 سانتی متر و قطر 3 سانتی متر باشد، مناسب است. همه کباب های دوگوله را به همین روش، درست کنید و در یک سینی، کنار بگذارید.

مرحله هفتم: دوگوله کباب را سرخ کنید

بعد از فرم دادن کباب ها، در یک تابه جدا، میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید (می توانید از روغن اضافه ای که پیاز را در آن سرخ نموده بودید، بهره ببرید) تا داغ گردد.

سپس کباب هایی را که فرم دادید، در تابه بگذارید تا یک طرف آنها سرخ گردد. شعله را روی حالت میانه تنظیم کنید. یک سمت کباب ها که سرخ شد، آنها را برگردانید. همه اطراف کباب ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله هشتم: دوگوله کباب را در سس بگذارید

بعد از سرخ کردن کباب ها، آنها را در سسی که غلیظ شده و روغن انداخته است، بگذارید. کباب ها نباید روی هم قرار بگیرند و بهتر است کمی فاصله داشته باشند. درب تابه حاوی کباب دوگوله را باز بگذارید تا کباب ها، طعم سس بگیرند و مغزپخت شوند. حدود نیم ساعت، کباب ها را در سس بپزید و هر از گاهی به آنها سر بزنید تا سس کباب، تمام نگردد.

مرحله آخر: دوگوله کباب را سرو کنید

کباب دوگوله اراکی که پخت و سس آن غلیظ شد، آنها را در یک ظرف سرو بریزید. دوگوله کباب را می توانید با ،یا نان، سبزی خوردن، ترشی () و سالاد دلخواه () میل کنید.

انواع برنج ایرانی و خارجی، انواع نان، انواع ترشی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه دوگوله کباب اراک

  • برای تفت دادن گردو، احتیاجی نیست گردوها زیاد تفت بخورند، همین که طعم خام آنها گرفته گردد، کافی است. در صورتی که گردوها زیاد تفت بخورند، می سوزند و طعم دوگوله کباب، تلخ می گردد.
  • سس دوگوله کباب را به مدت 1 تا 1/5 ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا گردوها به خوبی روغن بیندازند.
  • برای اینکه سس دوگوله کباب به خوبی جا بیفتد و روغن بیندازد، هر نیم ساعت یک بار، یک یا دو تکه یخ کوچک داخل تابه ای که سس در حال پخت است، بیندازید. این کار باعث می گردد، به گردوها شوک وارد گردد و روغن بیندازند.
  • برای روغن انداختن سس دوگوله کباب، شعله را روی حالت بسیار کم تنظیم کنید. سس این کباب اراکی، شبیه طرز تهیه فسنجان است و درب تابه را بگذارید. اگر شعله زیر تابه زیاد باشد، سس غذا جا نمی افتد و روغن نمی دهد.
  • حتما از آب سرد برای ریختن روی گردوهای تفت داده شده، بهره ببرید تا باعث ایجاد شوک به گردوها و روغن انداختن آنها گردد.
  • زمانی که دوگوله کباب سرخ شده را به تابه سس اضافه می کنید، باید سس به مقدار 2/3 روی کباب ها را بپوشاند.

فوت و فن های خوشمزه شدن دوگوله کباب اراکی

برای منسجم شدن مواد دوگوله کباب چه کنیم؟

  • برای اینکه مواد دوگوله کباب به هم بچسبند، باید از مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله به نسبت مساوی بهره ببرید. گوشت گوساله به تنهایی، چربی کمی دارد و گوشت گوسفندی، به تنهایی، چربی زیادی دارد. ترکیب این دو گوشت با هم، می تواند بافت یکدست و منسجمی به مایه کباب دوگوله اراکی بدهد.
  • مایه کباب دوگوله را بعد از درست کردن، برای 30 دقیقه تا 1 ساعت، در یخچال استراحت دهید تا منسجم تر شوند.
  • قبل از اینکه دوگوله کباب را در سس، بپزید، آنها را به خوبی سرخ کنید تا همه قسمت های کباب، طلایی گردد.

چرا دوگوله کباب از هم وا می رود؟

بعد از اینکه دو گوله کباب سرخ شده را در تابه حاوی سس گذاشتید، درب تابه را باز بگذارید. اگر درب تابه بسته باشد، کباب ها از هم می پاشند.

منبع: افق کوروش

به "دوگوله کباب اراکی ، یک کباب لذیذ برای درمان یبوست و کبد چرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دوگوله کباب اراکی ، یک کباب لذیذ برای درمان یبوست و کبد چرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید