چرا برنج را قبل از پخت باید خیس کرد؟

به گزارش وبلاگ شیرین، مجله پزشکی دکتر سلام/در زندگی پرسرعت امروزه که مایکروویو و فر زندگی را آسان نموده اغلب ما فراموش می کنیم روش های سنتی پخت و پز منطق و مزایای خاصی برای سلامتی دارند. در حال حاضر اغلب افراد به راحتی برنج را شسته و برای مدت زمان مشخصی داخل مایکروویو قرار می دهند، اما آیا این طرز تهیه برنج به اندازه کافی مغذی و سالم است در مقایسه با آنچه مادران و مادربزرگ های ما پس از مدت زمان طولانی خیساندن برنج آن را روی شعله ملایم درست می کردند.

چرا برنج را قبل از پخت باید خیس کرد؟

به گزارش تایمزسوفاندیا، در ادامه به شما می گوییم چرا خیساندن برنج قبل از پخت و پز بسیار مهم است.

فواید خیساندن برنج برای سلامتی

خیساندن برنج قبل از پخت علاوه بر یاری به جذب ارزش غذایی آن به تقویت دستگاه گوارش و جذب ویتامین ها و مواد معدنی از برنج موثر عمل می نماید، همچنین برنج خیس خورده سریع تر پخته می گردد و بافت زیبایی ایجاد می نماید و باعث حفظ عناصر معطر برنج می گردد.

علم آشپزخانه باستان چه می گوید؟

در اوایل قرن 12 شستن و خیساندن برنج یک مرحله اساسی محسوب می شده زیرا به از بین بردن لایه های ناخواسته، نرم و کرک بودن برنج یاری می نموده است. خیساندن برنج فرایند پخت و پز را نیز سرعت می بخشد زیرا دانه آب را جذب می نماید و گرما باعث نرم شدن بیشتر دانه های برنج می گردد.

خیساندن برنج فیتیک اسید را از بین می برد

خیساندن برنج به از بین بردن فیتیک اسید یاری می نماید، ماده ای که در دانه های گیاه وجود دارد و جذب آهن، زینک و کلسیم را در بدن مختل می نماید. نتایج یک مطالعه نشان می دهد در دانه ها، غلات، حبوبات و مغزها به مقدار زیادی یافت می گردد. در واقع واحد ذخیره فسفر در دانه ها است و جذب مواد معدنی را متوقف می نماید و خیساندن برنج در آب به حذف فیتیک اسید یاری می نماید، بنابراین پیشنهاد می گردد افرادی که از کمبود زینک و آهن رنج می برند باید برنج را برای پخت خیس نمایند.

چه نوع برنجی برای خیساندن مناسب است؟

برنج کوتاه ساده برای خیساندن گزینه مفیدی است در حالی که برنج باسماتی دانه بلند و سایر مواد معطر که برای تهیه پولائو یا پلو استفاده می گردد برای خیساندن مناسب نیست زیرا از روش جذب برای پخت و پز استفاده می نماید و خیساندن آنها بر یکپارچگی برنج تاثیر می گذارد.

مدت زمان خیساندن برنج؟

بر اساس نتایج یک مطالعه برنج قهوه ای، سیاه، قرمز و بدون جلا باید به مدت 6 تا 12 ساعت و برنج قهوه ای صیقلی را باید به مدت 4 تا 6 ساعت خیس کنید. برنج چسبناک نیز بهتر است یک شب خیسانده گردد و برنج باسماتی، یاسمین و سوشی هنگامی که 15 تا20 دقیقه خیس بخورند بهترین نتیجه را خواهند داشت.

منبع: همگردی

به "چرا برنج را قبل از پخت باید خیس کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا برنج را قبل از پخت باید خیس کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید