باید عملکرد دستگاه های اجرایی در جذب اعتبارات ملی آنالیز گردد
به گزارش وبلاگ شیرین، خبرنگاران/خوزستان استاندار خوزستان گفت: باید عملکرد دستگاه ها در مورد میزان جذب اعتبارات از ردیف های متمرکز و متفرقه ملی جهت آنالیز میزان پیشرفت و ارزیابی دستگاه های اجرایی گزارش و آنالیز گردد تا بدانیم که دستگاه های اجرایی استان در جذب اعتبارات ردیف های ملی فعال بودند یا نسبت به این امر توجه زیادی نداشتند.

به گزارش وبلاگ شیرین، غلامرضا شریعتی در شورای برنامه ریزی و توسعه خوزستان که عصر 17 آذرماه در اهواز برگزار گردید، در مورد اعتبارات استانی و ردیف های اعتبارات ملی اظهار کرد: اعتبارات دستگاه های اجرایی شامل ردیف های استانی، ردیف های ملی متمرکز و متفرقه، ردیف های گلوبال و اعتبارات پروژه های مشترک استان ها و ... است.
وی اضافه کرد: دستگاه های اجرایی استان باید بعد از این عملکرد خود را در مورد میزان جذب اعتبارات از ردیف های ملی متمرکز و متفرقه و اعتبارات طرح های ملی در شورای برنامه ریزی گزارش دهند.
شریعتی توضیح داد: مشاهده شده است که در زمینه میزان جذب اعتبارات پروژه های مشترک میان استان ها، استان های همجوار با سرعت بیشتری از ما پیشرفت داشته اند اما در خوزستان این امر با کاهلی و غفلت بیشتری همراه بوده و به دستگاه اجرایی مربوطه نیز در مورد این مسئله تذکر داده شده است.
وی با بیان این که ما متولیان ارتقاء شاخص های زندگی مردم هستیم، اعلام کرد: عملکرد ضعیف دستگاه های استانی در جذب اعتبارات از ردیف های متمرکز و متفرقه ملی باعث می گردد که شاخص های زندگی مردم تغییر نکند و این اعتبارات به استان های دیگر تخصیص یابد.
شریعتی اعلام کرد: اکنون در بحث بیمه خدمات درمانی سرانه بیمه هر فرد در خوزستان سالانه 23 هزار تومان است. یعنی سازمان خدمات درمانی برای هر فرد تحت پوشش بیمه خدمات درمانی سالانه 23 هزار تومان هزینه می نماید، در حالی که متوسط این سرانه در کشور 27 هزار تومان و در استانی مانند یزد 47 هزار تومان است.
استاندار خوزستان ادامه داد: این موضوع، یعنی کمتر بودن سرانه بیمه هر فرد در خوزستان نسبت به متوسط کشوری و همچنین نسبت به سرانه بیمه بسیاری از استان های کشور نشان دهنده عدم اهتمامی است که نسبت به این امر است و البته این مسئله باید مورد آنالیز بیشتری قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: استان یزد نسبت به استان خوزستان پزشکان و حتی ورودی بیماران آن بیشتر نیست و همچنین از لحاظ علمی در سطح بسیار بالایی نسبت به ما قرار ندارد که سرانه بیمه هر فرد در این استان به این میزان بالاتر از سرانه بیمه در خوزستان باشد.
شریعتی مطرح کرد: باید شاخص های موثر بر زندگی مردم در زمینه و فرایندهای مختلف نظیر سلامت، آموزش، گردشگری و ... تعریف و سپس آنالیز شوند که سرانه هر یک از این شاخص ها در کشور و در استان به چه میزان است.
وی اضافه کرد: همچنین باید آنالیز گردد که سازمان های حمایتی در ابعاد مختلف تا چه میزان از سرانه های شاخص های مختلف را متقبل می شوند و این گونه سازمان ها در خوزستان چه میزان از سرانه ما را پرداخت می نمایند تا در نهایت نحوه عملکرد دستگاه های استان معین گردد.
شریعتی با تأکید بر گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی در جذب اعتبارات ردیف های متمرکز و متفرقه ملی گفت: اعتبارات استانی در هر حال و با هر شکل تخصیصی میان دستگاه های اجرایی مختلف در استان باقی می ماند اما این اعتبارات ملی و بسیار مهم است و میزان آن به پیگیری دستگاه های اجرایی بستگی دارد.
وی اضافه کرد: باید کمیته هایی در هر دستگاه اجرایی جهت پیگیری و برررسی عملکرد در زمینه جذب اعتبارات از ردیف های ملی و طرح های ملی تشکیل گردد و این کمیته به صورت مستمر موضوع جذب اعتبارات را از وزارتخانه یا سازمان متناظر خود در مرکز پیگیری کند و گزارشات آن نیز در شورای برنامه ریزی استان ارائه گردد.
شریعتی اضافه کرد: نمی گردد تنها به اعتبارات استانی بسنده کنیم و در شورای برنامه ریزی بر سر و کله هم بزنیم. حجم بسیار زیادی از اعتبارات ما را، اعتبارات ملی تشکیل می دهد و تنها حدود 13 درصد اعتبارات ما استانی هستند. بنابراین اگر اعتبارات دستگاه های اجرایی از ردیف های ملی متمرکز و متفرقه و همچنین طرح های ملی حاصل نگردد، عمده اعتبارات را از دست می دهند و من خواستارم که تمام دستگاه های اجرایی نسبت به ارائه گزارشات عملکرد خود در میزان جذب این اعتبارات اهتمام زیادی داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر سهم خوزستان از اعتبارات ردیف های متفرقه و متمرکز ملی کمتر از شش درصد باشد نشانگر ضعف دستگاه های اجرایی استان است، مطرح کرد: من آمادگی دارم تا در صورت احتیاج و درخواست دستگاه های اجرایی جهت جذب اعتبارات از ردیف های ملی پیگیری های لازم را انجام دهم و به عبارتی اگر دستگاه های اجرایی در این زمینه احساس احتیاج کردند، آمادگی دارم که هر هفته جهت پیگیری این موضوع به تهران بروم.
استاندار خوزستان گفت: دستگاه های اجرایی استان به طرح لایحه بودجه سال 96 و پیوست های چهارگانه آن مراجعه و ردیف های متفرقه و متمرکز ملی را با سال های گذشته مقایسه نمایند و اگر در این زمینه تغییر یا مسئله ای وجود داشت سریعاً مراتب را به سازمان برنامه و بودجه استان گزارش دهند تا در کنار نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی پیگیری های لازم جهت اصلاح این امر صورت بگیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا