مراقب غذا خوردن در نوروز باشید

به گزارش وبلاگ شیرین، زندگی امروز- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به طوری که هر 100 گرم آنها حاوی 500 تا 600 کالری است.

مراقب غذا خوردن در نوروز باشید

زهرا عبداللهی، در خصوص بایدها و نبایدهای تغذیه ای در تعطیلات نوروزی، اضافه کرد: با توجه به اینکه آجیل یکی از وسایل پذیرایی در ایام نوروز است، باید در خصوص مصرف آن نکاتی رعایت گردد. نباید در مصرف آجیل زیاده روی گردد؛ چراکه انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به طوری که هر 100 گرم آنها حاوی 500 تا 600 کالری است.

وی با تاکید بر اینکه در صورت مصرف آجیل باید از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک استفاده گردد، گفت: آجیل های شور با داشتن مقادیر زیادی نمک زمینه را برای فشارخون بالا فراهم می نمایند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص مصرف شیرینی گفت: بهتر است برای پذیرایی از میهمان، انواع شیرینی های ساده و در میزان کوچک تهیه کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی روبرو نشوند، البته برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی نباید در مصرف شیرینی و شکلات زیاده روی گردد.

وی ادامه داد: به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دید و بازدیدها به جای شیرینی های خامه ای و شکلاتی که میزان برزگ دارند و حاوی میزان زیادی کالری هستند، خودداری گردد و به جای آن از انواع شیرینی خشک و ساده در میزان کوچک استفاده گردد.

عبداللهی با بیان اینکه میهمانان باید توجه نمایند که نیازی نیست در تمام دید و بازدیدها از شیرینی و شکلات استفاده نمایند، گفت: به جای مصرف شیرینی و شکلات در دید و بازدیدهای نوروزی بهتر است از میوه استفاده گردد. میوه ها علاوه بر ویتامین ها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها شناخته شده است.

وی با بیان اینکه مصرف زیاد میوه هم موجب اضافه وزن و چاقی می گردد، گفت: روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها می توان استفاده کرد و هر واحد میوه معادل یک عدد میوه با میزان میانه است.

عبداللهی در ادامه شرح داد: اگر مردم در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارند، هر بار از یکی از انواع شیرینی، شکلات، آجیل و یا میوه استفاده نمایند که با اضافه دریافت انرژی دچار اضافه وزن و چاقی نشوند.

وی با بیان اینکه برای صرف چای، به جای قند و شکلات از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم بهره ببرید، تاکید نمود: مصرف مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان را محدود کنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص صرف نهار و شام در ایام نوروز، تاکید نمود: در میهمانی های نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که در پی مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می گردد، باید سعی گردد، نیمی از بشقاب با سالاد و سبزی پر شده و مصرف گردد؛ چراکه مصرف سالاد و سبزی به علت داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را کاهش می دهد و به این ترتیب از اضافه وزن جلوگیری می نماید، بنابراین مصرف 5 وعده سبزیجات در روز ضرورت دارد.

وی تاکید نمود: مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آب میوه های صنعتی که حاوی قند زیادی هستند باید به حداقل برسد و به جای آنها از آب ساده و یا دوغ های کم نمک و بدون گاز استفاده گردد.

عبداللهی با بیان اینکه برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، می توان از غذاهای بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کرد، تاکید نمود: در ایام نوروز در کنار تغذیه متعادل، تحرک بدنی و ورزش الزامی است و حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند در روز تأثیر زیادی در سلامتی و عدم اضافه وزن خواهد داشت.

وی توضیح داد: برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی فراموش نگردد و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به میزان کالری دریافتی در طول روز توجه گردد.

عبداللهی در سرانجام توصیه کرد: حتی الامکان مصرف فست فودها (سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی سرخ نموده و پرنمک محدود گردد، زیرا در فست ها مقادیر زیادی نمک و چربی وجود دارد که این موضوع برای سلامتی مضر است.

منبع: مهر

منبع: زندگی روز

به "مراقب غذا خوردن در نوروز باشید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراقب غذا خوردن در نوروز باشید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید