14 گام دفاعی اولیه هنگام حمله آنفلوآنزا

به گزارش وبلاگ شیرین، هنگامی که ویروس آنفلوآنزا حمله خود را آغاز می نماید، ابتدا بعضی علائم آن ظهور و بروز می یابند. و شیوه رفتار و مقابله شما با این علائم، تاثیر فراوانی در شدت و طول عمر لشکر ویروس خواهد داشت. در اینجا به 11 گام دفاعی مهم می پردازیم که طول عمر ویروس را به حداقل رسانده و آزار آن را کم کند.

14 گام دفاعی اولیه هنگام حمله آنفلوآنزا

1- مبتلا نشوید!

دکتر نیکت سونپال یک متخصص گوارش و بیماری های داخلی می گوید: برترین راه جلوگیری از آنفلوآنزای فصلی، واکسیناسیون است. در حالی که تزریق ویروس آنفلوآنزا، شانس ابتلای شما به آنفلوآنزا را به شکل معنی داری کاهش خواهد داد، اما هنوز قرار گرفتن در معرض ویروس (به خصوص در دوره تزریق) می تواند باعث ابتلا گردد. لذا طی دوره تزریق ویروس، اقدامات احتیاطی را دو چندان کنید. به خصوص زمانی که احساس می کنید که بعضی علائم آنفلوآنزا در حال ظهور هستند، بسیار دقت کنید.

2- از کجا بدانیم که در حال ابتلا به آنلفوآنزا هستیم

دکتر سونپال می گوید اولین علائم آنفلوآنزا می توانند احساس تب، لرزش، سرفه، آب ریزش یا گرفتگی بینی، بدن درد، سردرد، خستگی و کوفتگی، اسهال و استفراغ باشند. البته دو مورد آخر بیشتر در بچه ها بروز پیدا می نمایند و در بزرگسالان چندان مشاهده نمی شوند. اگر شما هم یک یا چند تا از این علائم را در خود مشاهده می کنید، لطفا با پزشک تان تماس بگیرید تا شما را برای تشخیص ابتلا به آنفلوآنزا معاینه کند و در صورت احتیاج درمان های اولیه را شروع کند.

10 علامت آنفلوآنزای مرگبار

3- دست ها را بشویید.

اگر احساس می کنید قرار است سرما بخورید یا آنفلوآنزا بگیرید (علائم اولیه را در بدن خود حس می کنید)، با شستن مرتب دستان تان حداقل از توسعه ویروس به دیگران جلوگیری می کنید. دکتر سونپال می گوید: این راه چارهی بسیار ساده برای جلوگیری از توسعه بیماری و میکروب ها است. نتایج یک مطالعه نشان می دهد که رعایت بهداشت دستان و شستشوی دائمی و کافی آنها می تواند تا 16 درصد باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماری های تنفسی گردد.

4- استراحت

دکتر سونپال پیشنهاد می نماید که تمرینات ورزشی و فعالیت های بدنی سنگین را تعطیل نموده و بیش از این خودتان را خسته نکنید. کوشش برای انجام فعالیت های روزانه، به تنهایی برای ایجاد کم آبی در بدن و تشدید علائم آنفلوآنزا کافی است. دکتر سونپال تاکید می نماید همواره به خاطر داشته باشید که هیچ راه چاره سریعی برای درمان آنفلوآنزا وجود ندارد. و اغلب مردم حداقل بعد از 3 هفته به حالت عادی برگشته و احساس می نمایند که کاملا خوب شده اند.

5- اصلا آنتی بیوتیک مصرف نکنید

دکتر سونپال می گوید: آنتی بیوتیک ها نمی توانند ویروس ها را بکشند. اما بسیاری از مردم معتقدند که آنتی بیوتیک مورد علاقه شان می توند هر بیماری را درمان کند و تنها برای یک مورد خاص نباید مصرف گردد. اگر در 48 ساعت ابتدایی ابتلا، به فکر درمان بیافتید؛ محتمل است که دکتر تان یک ضدویروس عمومی با نام تجاری Tamiflu را تجویز کند. این ضد ویروس می تواند دوره عمر ویروس های آنفلوآنزا را کوتاهتر کند. البته دکتر سونپال معتقد است این درمان تنها می تواند یک یا دو روز از مدت بیماری کم کند!

6- مسکن های بدون احتیاج به نسخه پزشک را امتحان کنید.

مسکن های بدون نسخه تا حد زیادی علائم بیماری آنفلوآنزا را در شما کاهش می دهند. داروهایی چون ایبوبروفن و استامینوفن، مخصوصا هنگام تب، می توانند مفید باشند. این داروها با کاهش علائم بیماری، تا حدی آن را تسکین می دهند. دکتر سونپال می گوید استفاده از این داروها باید مطابق دستورات کارخانه یا تجویز باشد و بسته به سن و وزن فرد دوز مناسبی دریافت گردد. این داروها می توانند کلید اصلی کاهش دردهای بدن، سردرد ها و دیگر دردهای مرتبط با علائم آنفلوآنزا باشند.

7- سعی کنید بیشتر بخوابید

علاوه بر اینکه استراحت فیزیکی برای مقابله با آنفلوآنزا ضروری است، ضروری است که مغزتان هم استراحت کند تا بتواند به شما در بازیابی سلامتی تان یاری کند. مطالعه ای که در این زمینه صورت گرفته، نشان می دهد مغز موش ها هنگام خواب پروتئینی فراوری می نماید که باعث افزایش سرعت بهبود آنفلوآنزا در آنها می گردد.

دکتر لارنس هم می گوید: یک فرد سالم با سیستم ایمنی قوی و سالم بهتر می تواند از پس ویروس آنفلوآنزا و نبرد با آن بر بیاید. یک سیستم ایمنی قوی می تواند به شما یاری کند تا زودتر از شر ویروس خلاص شوید و در مقابل آلودگی های باکتریایی بعد از آن هم مقاومت بیشتری از خودتان نشان دهید. وی معتقد است که کاهش استرسهای روزانه و بعلاوه 8 ساعت خواب کامل شبانه، می تواند به شما در مقابله با آنفلوآنزا یاری فراوانی کند.

8- در مصرف ویتامین ها زیاده روی نکنید.

اگر مصرف روزانه کپسول های مولتی ویتامین همیشگی تان باعث می گردد احساس بهتری داشته باشید، پس این کار را متوقف نکند. اما مراقب باشید که دریافت اندازه زیاد ویتامین ها (اوردوز) می تواند اثرات منفی داشته باشد. دکتر سونپال می گوید: دوز بسیار بالای ویتامین سی می تواند باعث اسهال گردد. البته بعضی مطالعات نشان داده که مصرف ویتامین سی می تواند دوره ابتلا به سرماخوردگی را کوتاه کند. اما بعضی تحقیقات عکس این موضوع را نشان داده و بعلاوه هیچ مطالعه و تحقیق گسترده و طولانی جهت کشف تاثیر ویتامین ها بر درمان آنفلوآنزا انجام نشده است.

9- به وسیله غذاها سوخت گیری کنید.

دکتر سونپال پیشنهاد می دهد: اگر قادر به غذا خوردن هستید و هنوز اشتهایی برای تان به جای مانده، سعی کنید با مصرف غذاهای مناسب، سیستم ایمنی بدن تان را تقویت کنید. خوراکی هایی همانند ماست، میوه هایی مانند بری ها و سبزیجاتی همانند بروکلی در این دسته قرار می گیرند. کسانی هم که احساس تهوع دارند، سوپ جوجه می تواند انتخاب خوبی باشد. سونپال می گوید: سوپ مرغ می تواند باعث کاهش التهابات، پاکسازی ماده مخاطی گلو و سینه و برطرف احتقان و گرفتگی گردد.

دکتر لارنس می گوید با مصرف شکر بدن در برابر بیماری ها ضعیف تر شده و مستعد ابتلا به انواع ویروس خواهد بود. تحقیقات این تئوری را مطرح می نماید که سلولهای سفید خون در محیط های با شکر بالا، به شکل موثر و با کفایت لازم عمل نمی نمایند و نمی توانند از پس مبارزه با خطرات بر بیایند. وی می گوید: سلولهای سفید آخرین مرز دفاعی بدن هستند و اگر آنها نتوانند با بالاترین توان ممکن کار نمایند، احتمال حمله ویروس ها بسیار بیشتر می گردد. لذا او توصیه می نماید که مصرف شکر و الکل را تا حد امکان کاهش دهید. دکتر لارنس هم معتقد است که درباره سوپ جوجه حق با مادربزرگ ها است! شواهد کافی در دست است که آبگوشت تهیه شده از گوشت و استخوان بوقلمون یا مرغ به همراه سبزیجات، در بهبود بیماری های تنفسی موثر خواهد بود.

10- آب بخورید

آب همواره برترین گزینه برای تامین آب بدن (جلوگیری از کم آبی) و نرم کردن مخاط گلو است. اما هر مایع بدون کافئینی در دوره بیماری می تواند مفید باشد. دکتر سونپال می گوید اگر طی دوره بیماری خوردن آب برای تان سخت و خسته نماینده شد، سعی کنید آبمیوه رقیق شده، نوشیدنی زنجفیلی، عصاره گوشت، چای بدون کافئین یا نوشابه های بدون گاز را امتحان کنید.

11- کافئین ممنوع

دکتر سونپال می گوید کافئین موجود در چای و قهوه می تواند باعث کاهش آب بدن گردد. کم آبی می تواند علائم بیماری را تشدید و دوره درمان را طولانی تر کند. و البته احتیاجی به گفتن نیست که الکل هم همین تاثیر را دارد. و بر خلاف تصور بسیاری، احساس بهتری به شما نمی دهد.

12- قرارها و جلسات کاری تان را لغو کنید.

کار، مدرسه و تمام قرارهای گروهی تان را لغو نموده و خانه نشین شوید. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده پیشنهاد می نماید که حداقل برای 24 ساعت بعد از تب خودتان را قرنطینه کنید. پس از ورود ویروس به بدن، طی دو تا سه روز علائم و نشانه های بیماری شروع خواهند شد. هم برای درمان سریع تر شما و هم جلوگیری از ابتلا دیگران، کاملا ضروری است که به محض احساس علائم بیماری، تمام قرارهای تان را به چند روز بعد موکول کنید.

13- مواد ضدعفونی نماینده دست را رها نکنید.

اگر چه شما سریعا خودتان را قرنطینه می کنید، اما بدون شک دوستان یا اعضای خانواده تان برای عیادت سراغ تان خواهند آمد. مطمئن شوید که آنها قبل و بعد از دیدار با شما حتما دست های شان را بشویند یا حداقل با ژل و مایعات ضدعفونی موجود دستان شان را ضدعفونی نمایند. بهتر است چند بطری مایع ضدعفونی دست در گوشه کنار خانه نصب کنید و از میهمانان خود بخواهید که دستان شان را ضدعفونی نموده و از انتقال میکروب های آنفلوآنزا به دیگر افراد و مکان ها خودداری نمایند.

14- تا حد امکان صورت تان را لمس نکنید.

A young man washing his face

دکتر لورنس می گوید: یکی از مهمترین راه های ورود ویروس آنفلوآنزا به بدن، دهان و بینی و چشم ها هستند. ویروس از این شاهراه ها به راحتی عبور می نماید. ولی ویروس به این راحتی به وسیله پوست نمی تواند به بدن تان نفوذ کند. از سویی شما هنگام قدم زدن و در هر محیطی که وارد می شوید، دائما در حال لمس انواع اشیاء مختلف هستید. پس سعی کنید علاوه بر شستشو و ضدعفونی دائمی دستها، آنها را تا حد ممکن از صورت تان دور نگه دارید.

منبع: فوت و فن / rd.com

به "14 گام دفاعی اولیه هنگام حمله آنفلوآنزا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 گام دفاعی اولیه هنگام حمله آنفلوآنزا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید